הצבת פרגודי חורף (קירוי חורף עונתי)

• על פי חוק העזר לקדימה צורן (שמירה על איכות הסביבה ומניעת מפגעים), התשע"ו- 2016 ניתן לאשר הצבת פרגוד חורף מעל שטח הישיבה ברחוב או בשטח פתוח, ובלבד שהשטח נכלל בשטח העסק כשטח ישיבה ללקוחות בית האוכל או שקיבל היתר שולחנות וכיסאות.
  • בהתאם לתקנות התכנון והבניה ( מבנים הפטורים מהיתר בניה) התשנ"ג- 2014 פרגוד חורף אינו טעון היתר בנייה. עם זאת הקמת פרגוד חורף טעונה אישור מהוועדה המקומית לתכנון ובניה.
  • בעל עסק של בית אוכל המבקש להציב בחורף פרגוד חורף – יגיש בקשה להיתר למחלקת רישוי עסקים אשר תעבירה לאגף ההנדסה,  ולבקשה יצרף תכנית הנדסית של ההיתר ותצהיר אחראי  על הבדיקה ההנדסית של הפרגוד.  ויפעל על פי המפרט האחיד המצורף בזה.
  • בעל העסק ימנה מהנדס או אדריכל שיהיה אחראי לבדיקת יציבות הפרגוד והתאמתו לתוכנית שאושרה.
  • לאחר קבלת אישור אגף ההנדסה תועבר הבקשה למנ"כל המועצה לאישורו הסופי. קבלת היתר לסגירת חורף כרוכה בתשלום אגרה.
  • תשובתה העקרונית של המועצה תינתן לבעל העסק בתוך 14 יום. לאחר הגשת כל המסמכים הנדרשים- אישור המועצה או סירובה יינתן בתוך 30 יום.

הנחיות הקמת פרגודי חורף