הנחיות להקמת פרגודי חורף לבתי אוכל

קדימה צורן -מחלקת רישוי עסקים

הנחיות להקמת פרגודי חורף לבתי אוכל

חקיקה מחייבת:
בחוק התכנון והבנייה, בתיקון 101 לחוק נקבע כי  הקמת פרגוד חורף (קירוי עונתי) היא עבודה שאינה נדרשת להיתר.

כללי:

• הקמת פרגוד חורף ( קירוי עונתי) היא עבודה שאינה טעונה היתר בניה.
  • ראש המועצה או מי שיוסמך על ידו רשאי להוציא לבתי אוכל היתר להצבת פרגוד, המצוי מחוץ לשטח המבונה של בית העסק  ובו יוצבו שולחנות וכיסאות.
  • לשם הקמת "פרגוד מחורף" נדרש היתר הוועדה המקומית לתכנון ובניה.
  • קבלת היתר להקמת פרגוד חורץ כרוכה בתשלום אגרה.

הוצאת היתר לפרגוד:

• הבקשה לפרגוד תוגש במחלקת רישוי עסקים על גבי טופס מיוחד.
  • לבקשה יצורפו תכניות הנדסיות של הפרגוד החתומות על ידי "בעל מקצוע מוסמך"
    כהגדרתו בחוק רישוי עסקים. מהנדס אזרחי או אדריכל רשום או הנדסאי במקצוע הנדסת בניין או אדריכלות.
  • תכנית הפרגוד תוצג למנהל המחלקה, אשר יעבירה לאישור למי שמונה על ידי ראש המועצה לצורך זה.
  • בתהליך חידוש שנתי להיתר לפרגוד לא תידרש תכנית חדשה אם לא חלו שינויים במבנה הפרגוד ביחס לאישורים שניתנו בעבר. כן לא יידרש בעל העסק להגיש בקשה חדשה.
  • לאחר הקמת הפרגוד, יציג בעל העסק למחלקת רישוי עסקים אישור מהנדס אזרחי
    ליציבות הפרגוד כנדרש בתיקון 101 לחוק תכנון ובנייה.

הנחיות עיצוב:

• ככלל הנחיות העיצוב לפרגוד יותאמו להנחיות המרחביות הקיימות
  • הפרגוד יתוכנן כמבנה קל ממתכת קלה אלומיניום או פרופיל בלגי בעל פרופיל עדין.
  • קירות הפרגוד יהיו מחומר עמיד ושקוף. כדוגמת מזכוכית או פיברגלס שקופים לחלוטין לכל אורכם ולא יעשה כל שימוש בחומר אטום.
  • קירוי הפרגוד יעשה מחומר קשיח וקל מסוג איסכורית או פיברגלס גלי.
  • במבנים המיועדים לשימור יידרש הפרגוד לעמוד בהנחיות מהנדס העירייה.
  • במבנים חדשים יידרש אישור אדריכל המבנה לעיצוב הפרגוד המוצמד למבנה.
  • במידה ולפרגוד דלת כניסה יש לוודא שאין היא גורמת למטרד למעבר הציבורי או חוסמת אותו.
  • התקנות חשמל לתאורה בפרגוד יעשו רק על ידי חשמלאי מוסמך.

הנחיות מיוחדות :

• היתר לפרגוד חורף יינתן ל"בתי אוכל" בלבד שקיבלו היתר שולחנות וכיסאות או שאושר    להם שטח ישיבה המהווה חלק מהעסק לישיבת לקוחות במסגרת תכנית העסק   המאושרת.   ההיתר יחפוף את שטח הישיבה המאושר או שיהיה קטן ממנו  לפי   בקשת בעל העסק.
  • ההיתר יינתן רק לעסק שהיינו בעל רישיון עסק, היתר זמני או היתר מזורז תקף
    או שהוא נמצא "בהליך רישוי תקין" וברשותו היתר שולחנות וכסאות תקף.
  • לא יינתן היתר לעסק הגורם מטרדים, עסק שבקשתו לרישיון סורבה או עסק שנגדו ננקטים הליכי אכיפה.

תוקף ההיתר:

• היתר לפרגוד חורף יינתן לעסק לתקופה של 6 חודשים שהם חודשי החורף (אוקטובר עד סוף מרץ בשנה שלאחריו) ובלבד שלא תעלה על תוקף ההיתר לשולחנות וכיסאות. ההיתר מהווה אישור העירייה להצבת הפרגוד בשטח הציבורי.
  • בעל העסק יחתום על התחייבות לפירוק הפרגוד עם תום תוקפו של ההיתר.

אכיפה:

• פרגוד חורף שיוקם ללא היתר או שלא יפורק בתום תקופת ההיתר, ייהרס ביוזמת העירייה לאחר מתן התראה לבעל העסק.